Den 5 december valgte en bekendt at tage sit eget liv, i en alder af 28 (vi kalder ham Peter). Peter havde gennem en årrække følt sig anderledes, forkert, han følte ikke hørte til her på jorden, og det gjorde at han ikke kunne elske sig selv.
Jeg har boet sammen med ham et år, så vores måder at være på har crashet sammen flere gange.
Synes jeg, at han var anderledes? Ja.
Synes han, at jeg var anderledes? Det er jeg ret sikker på.
Var hans eller min måde at gøre tingene på bedre? Nej.

For mig er ordet anderledes bare en beskrivelse af, at den måde man tænker og handler på er forskellig fra andre mennesker i verden. Er det den beskrivelse af ordet vi går med, så kan man vist roligt sige, at vi alle er anderledes. Der er ikke en måde at være på, som er bedre end en anden. Det er bare forskellige måder livet kommer til udtryk på.

Jeg har også mange gange følt mig anderledes og mærkelig. Det har ført til spørgsmål som, “hvorfor opfører jeg mig så meget anderledes, end dem jeg omgås?” Det eneste svar jeg kan komme på er, at det fordi jeg tænker forskelligt fra andre. Det er ikke fordi jeg bestemmer, hvilke tanker der skal komme til mig, og med omhu udvælger dem jeg kan lide. Det er ikke sådan vi mennesker fungerer. Det ser ikke ud som om, at jeg har et valg når det kommer til, hvad jeg føler mig tiltrukket af, og hvad jeg ikke bryder mig om. Nogle gange kan jeg have et valg i forhold til, hvilke tanker jeg vælger at handle på, men hvorfor jeg er distræt, foretrækker slap af tøj, gerne lader tallerkener og bestik hobe sig op et par dage eller at jeg elsker mit eget selskab, det ved jeg ikke.

Havde Peter boet i en jordhule uden kontakt til andre mennesker, så havde det nok været nemmere for ham, at acceptere sig selv, da han ikke ville kunne sammenligne sig med andre. Det kan blive problematisk når vi kigger ud i verden, for at finde ud af, hvordan vi som personer skal være, og hvordan vi skal leve vores liv. Vores omgivelser er et godt sted at finde inspiration, men et forfærdeligt sted at finde vores definition. Det udtryk vi kommer med ud i verden skal komme inde fra os selv af.
Forskellen på Peter og jeg er, at jeg har accepterer, og elsker mig selv med de særheder jeg synes jeg har.

Kigger vi på overfladen af det at være menneske, som er vores tanker, handlinger og udseende, ja så fremstår vi forskellige og vi kan derfor føle os anderledes og mærkelige.
Går vi et spadestik dybere og ser under overfladen, så vil vi se, at vi er forbundet, da alle mennesker i verden er skabt og drevet af livets energi. Det kan godt være, at vi hver især er draget mod forskellige projekter og gøremål, men det, der driver os mod dem, er det samme.

Jeg vil virkelig understrege dette. Du kan hverken være forkert eller rigtig, du kan kun være. Det er så snart vi er i dualist legen, at vi kan komme i problemer, for er der noget som er rigtigt, så er der også den anden side af medaljen. Det er kun vores overfladiske intelligens, der kan få noget til at se ud som om, at det er rigtigt eller forkert og godt eller dårligt. Det er kun gennem vores tanker, at det eksisterer.

“There is nothing either good or bad, but thinking makes it so” – William Shakespeare

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: