Hvem og hvad er jeg?

Jeg tror vi alle har stillet os det spørgsmål flere gange i løbet af vores liv. Det vi ofte kommer frem til er, at vi er det som vi tænker, og dermed at vi er vores tanker;
Jeg er… en rar person, et dårligt menneske, mor/far, typen som går klædt på en bestemt måde, mit arbejde, doven, rigtig aktiv, typen der ikke kan leve med rod, typen der trives bedst i rod, træningsafhængig, mine præstationer osv osv.

Vi er ingen af delene, men det er forskellige ting vi gør, roller vi indtager og oplevelser vi har. Vi tror det er det, der definerer os. Det de har tilfælles er, at de ikke er konstante men flygtige ligesom energi. Det er alle forskellige måder livet kan komme til udtryk på. Det forskellige måder det formløse tager form på.

En metafor for det er:
Det er som at stå i en sø under et vandfald. Søen er det som vi allerede kender, det som har taget form. Det er alle de tanker og oplevelser vi allerede har haft. Det er de ovenstående identificeringer (jeg er….).
Vandfaldet er det formløse, som vi ikke ved, hvad tanker og oplevelser det vil bringe med sig ,og dermed har det potentialet for at give os en helt ny oplevelse af livet. Vi ved ikke, hvad vandfaldet vil bringe, men vi ved, hvad der allerede er i søen.
Vi er ikke søen, vi er det som vandfaldet endnu ikke har bragt og det vil vi altid være.

Eller sagt på en anden måde…
Vi kan ikke åbne hjernen og pege på de individuelle tanker og sige: “Den der tanke er dig!”. Vi kan måle at forskellige dele af hjernen bliver aktiveret på forskellige tidspunkter, men hvad er det, som aktiverer de dele af hjernen? Det er tanke.. Det er ikke tanker i den forstand, at det er konteksten af vores tanker (søen), men tanke som en formløs universel energi (vandfaldet), som vores tanker er formet ud af.
Uanset om du har tanker omkring, at du er et dårligt eller et godt menneske, så er du ingen af delene (søen). Du er det som de positive og negative tanker kommer af (vandfaldet), som er et ubegrænset potentiale for at være. Det er ikke at være noget samtidig med at være alt.

 

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: